Kotivalon mittayksiköt ja valuutat
Mittayksiköt
Kotivalon kansat käyttävät monia eri mittayksiköitä. Laajimmalle levinnein on kuitenkin maahisten Tasavallan yliopistolla kehittämä järjestelmä, joka kuin sattuman kaupalla on täsmälleen sama, kuin oman maailmamme metrijärjestelmä. Pelaajien ei siis normaalisti tarvitse hieroa aivonystyröitään käyttääkseen omituisia jalkoja, paunoja, nauloja ja maileja, vaan metrit, litrat ja kilometrit käyvät vallan mainiosti.
Maailman syrjäisemmissä kolkissa ja pienemmissä kylissä ei metrijärjestelmää kuitenkaan vielä välttämättä tunneta, ja niissä saattaa törmätä mitä erilaisimpiin mittajärjestelmiin. Yleensä joka kansalla on omat versionsa esimerkiksi tuumista, jotka saattavat vaihdella kahden ja viiden sentin välillä. Näistä saa lisämakua ja -haastetta seikkailuihin, mutta PJ:n pitää itse päättää, milloin niitä on sopiva käyttää.
Valuutat
Suurella osalla Kotivalon valtakunnista on oma valuuttansa, jonka arvot, vaikka lähellä toisiaan, kuitenkin vaihtelevat jonkin verran. Yleisimmäksi rahayksiköksi kansainvälisessä kaupassa on kuitenkin asettunut Kalasataman taaleri, joka on tasan yhden kultarahan arvoinen. Se jakautuu kymmeneen hopearahaan, jotka jaukutuvat kymmeneen kuparirahaan.
Kalasataman taaleria käyttävät lähes kaikki Mernovian kaupunkivaltiot virallisena valuuttanaan, ja ne kelpaavat aina Nisiaa myöten. Monet kauppiaat ympäri Kotivalon ottavat mielellään vastaan Kalasataman taaleria, koska sillä on helppo tehdä kauppaa maahantuojien kanssa.
Kansainvälisessä kierrossakin on kuitenkin kaikenkokoisia kolikoita, ja kauppoja tekevän pitääkin aina olla tarkkana, ettei tule huijatuksi vääränkokoisilla kolikoilla.
Käteisvaluutan käyttöaste vaihtelee yhteisöittäin. Vaihtotalous on yleistä etenkin maaseudulla ja pienissä kylissä, mutta kaupungeissa käteinen on yleisempi maksutapa.