Tärkeimmät julkiset lokit

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on yhdistetty Kotivalon lokien näyttö. Voit rajoittaa listaa valitsemalla lokityypin, käyttäjän tai sivun johon muutos on kohdistunut. Jälkimmäiset ovat kirjainkokoherkkiä.

Lokit
(uusimmat | vanhimmat) Näytä [20 | 50 | 100 | 250 | 500] kerralla. |
  • 28. helmikuuta 2025 kello 13.04 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Hausninin politiikka (Ak: Uusi sivu: Hausnin on monarkia, joka koostuu useista pienistä klaaneista. Klaaneilla on suuri määrä itsemääräämisoikeutta, ja monarkki onkin milteipä enemmän neuvonantajan roolissa klaanipäälliköille, kuin näiden hallitsija. Klaanien välit vaihtelevat lämpimistä vihamielisiin, eivätkä klaanien väliset sodatkaan ole ennenkuulumattomia.)
  • 28. helmikuuta 2025 kello 12.49 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Wuzol-Zarin historia (Ak: Uusi sivu: Maahiset rantautuivat jumalsodan jaloista nykyisen Dinitrorin rannikolle, mutta vaelsivat nopeasti sisämaahan, jonka kukkuloilta löysivät itselleen mieluisammat elinolot. siellä maahiset perustivat kuningaskunnan, jossa elivät suhteellisessa rauhassa vuosituhansia. Vasta valtaistuimen perimysriidasta alkanut sisällissota repi maan kahtia, ja se jakautui nykyiseen Wuzol-Zariin ja pohjoisen Marak-Zariin. Maiden välinen vihamielisy...)
  • 28. helmikuuta 2025 kello 12.40 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Leranotin historia (Ak: Uusi sivu: Leranotin asuttivat Dinitrorista pohjoiseen vaeltaneet uudisraivaajat. Aluksi vain eristäytyneitä yhdyskuntia, nämä alkoivat pian yhdistyä heimoiksi, sitten klaaneiksi ja lopulta kokonaisiksi ruhtinaskunniksi. Yhteisen puolustuksen etuja hakiessaan ruhtinaskunnat lopulta valitsivat itselleen yhteisen keisarin. Glaron ja Dunor erosivat vaaliliitosta ennenpitkää, mutta muuten valtakunta on pysynyt koossa ja suhteellisessa rauhassa Nuordmirin Nuordm...)
  • 28. helmikuuta 2025 kello 11.58 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Nuordmirin historia (Ak: Uusi sivu: Nuordmirin vuorenpeikot rantautuivat alunperin nykyisen Dinitrorin alueelle, mutta rauhanomainen kanssaelo ihmisten kanssa ei ottanut sujuakseen, joten peikot suuntasivat pian kulkunsa kohti pohjoista, joiden kylmissä ja karuissa oloissa he tunsivat olonsa kotoisemmiksi. Nuordmirin saarelta vuorenpeikot löysivät asumatonta maata, jolle asettua. Pian saaren asutettuaan peikot myös keksivät, että pelkkää maataloutta parempi elinkeino oli naapurimaiden ryös...)
  • 28. helmikuuta 2025 kello 11.55 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Narien-Gustalin politiikka (Ak: Uusi sivu: Narien-Gustal on kaksoismonarkia. Sen kaksi hallitsijaa ovat tasa-arvoisia keskenään silloin, kun molemmilla valtaistuimilla istuu joku. Valitettavan usein vain jompi kumpi valtaistuimista on tyhjänä, kun jompi kumpi monarkeista on kuollut tai tekee kuolemaa, sen verran usein salamurhaajien juonet löytävät kohteensa. Hallitsijoiden alaisuudessa toimii aatelisista ja virkamiehistä koottu hallitus, joka hoitaa valtakunnan käytännön asioita. Aatelisilla on suuret feo...)
  • 28. helmikuuta 2025 kello 10.49 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Glaronin historia (Ak: Uusi sivu: Glaronin asuttivat ihmiset pian jumalsodan jälkeen. Saarilla oli vain hajanaista uudisasutusta ilman korkeampaa hallintoa, kunnes Leranot alisti saaret hallintaansa. Saarista tuli pian tärkeä etuvartio Nuordmirin luolapeikkoja vastaan. Saarille rakennettiin vahvat linnoitukset ja siellä ylläpidettiin voimakasta laivasto-osastoa. Vuonna 3285, kun Leranot jälleen painiskeli keisarinvaalien alkumainingeissa, Glaronin onnistui keplotella itse...)
  • 26. helmikuuta 2025 kello 16.18 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Glaronin politiikka (Ak: Uusi sivu: Neljään paronin hallitsemaan provinssiin jaettua maata hallitsee suuriruhtinas, joka on käytännössä monarkki. Valtakunnalla on edelleen hyvät välit Leranotiin, josta se itsenäistyi Leranotin vallanvaihdoksen yhteydessä.)
  • 26. helmikuuta 2025 kello 12.30 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dunorin politiikka (Ak: Uusi sivu: Dunor on feodaalinen monarkia, joka on jaettu kuuteen provinssiin. Jokaista provinssia hallinnoi paroni, joka vastaa hallitsijalle. Hallitsijalle on lisäksi apunaan pieni hallitus, johon hän nimittää ministereitä tarpeen mukaan. Tässä hallituksessa on yleensä ainakin talous- ja sotaministerit. Talousministerin tehtävä on huolehtia veronkannosta, ja sotaministeri huolehtii siitä, että laivoja ja sotilaita riittää paitsi puolustamaan maata Dinitror|Dinitrorin lu...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 20.48 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Vlinderin politiikka (Ak: Uusi sivu: Vlinder ei ole varsinaisesti yksi valtio, vaan useamman ruhtinaskunnan löyhä liitto. Ruhtinailla on absoluuttinen valta omilla alueillaan, ja he tekevät yhteistyötä muunmuassa puolustuksen saralla, lähettäen toisilleen joukkoja avuksi idästä uhkaavia väkipeikkoja ja pohjoisesta uhkaavia peikkolaisia vastaan. Ruhtinaskuntien välinen kauppa on myös vilkasta, ja yleisesti ottaen ruhtinaskunnilla on erittäin lämpimät välit.)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 20.33 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Vlinderin historia (Ak: Uusi sivu: Ontorista saapuneet uudisasukkaat asuttivat nopeasti nykyisen Vlinderin alueen. Levittäytyminen pysähtyi pohjoisessa Seinävuoriin ja idässä väkipeikkojen maihin. Siinä sivussa ihmiset ajoivat alueella asuneet peikkolaiset ja kärmäläiset pois mailtaan, liike, joka aiheuttaa eripuraa kansojen välillä vielä nykypäivänäkin.)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 20.25 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Ontorin politiikka (Ak: Uusi sivu: Ontor on monarkia, jossa ylintä valtaa pitää amiiri. Hänen alaisuudessaan on kokonainen eunukkien armeija, joita johtavat visiirit. Näiden eunukkiviranomaisten tehtävä on huolehtia siitä, että maan asiat sujuvat kitkattomasti. Virkojen perinnöttömyys takaa, ettei liiallista nepotismia virkakoneistossa esiinny.)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 20.21 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Ontorin historia (Ak: Uusi sivu: Ihmiset saapuivat Ontoriin suoraan jumalsodan jaloista. Ajettuaan läntisen niemimaan gnollit ja alueen itäosien vuorenpeikot tiehensä, he levittäytyivät nykyisen Ontorin alueelle.)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 20.02 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Tiranin historia (Ak: Uusi sivu: Grungit rantautuivat Tiranin saarille jumalsodan jaloista ja löysivät itsensä paratiisista. Hedelmiä ja marjoja notkuvat puut ja pensaat, riistaa vilisevät viidakot ja saalista pursuavat kalavedet tekivät elämästä melkein liiankin helppoa saarilla. Pahimmaksi ongelmaksi vuosisatojen varrella ovat osoittautuneet merirosvot, jotka perustavat tukikohtia alueen syrjäisempiin sopukoihin. Ne kuitenkin jättävät yleensä grungit itensä rauhaan, sillä luon...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 19.47 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Marnonin politiikka (Ak: Uusi sivu: Marnon on monarkia, jolle on siunaantunut vaurautta ja pitkä sarja suopeita hallitsijoita. Marnonilaisten elämä onkin helpompaa kuin monen muun Kotivalon kansan. Maa on viljavaa ja meret kuhisevat saalista, eikä monikaan kansalainen joudu kärsimään nälkää. Viisaat hallitsijat myös pitävät huolen siitä, että katovuosinakin maan kauppareitit tuovat riittävästi ruokaa maahan, jotta nälänhädiltä vältytään. Aateliset tietävät, että tyytyväinen kansa on...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 19.32 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Vuorenpeikkoheimojen politiikka (Ak: Uusi sivu: Vuorenpeikoilla ei ole yhtenäistä hallintoa. Valtaa peikkoheimoissa käyttää joko heimon vahvin tai vanhin jäsen, tai vanhimmista koostuva neuvosto, jonka valta on absoluuttinen. Heimot koostuvat pienistä, yleensä 100-300:n peikon ryhmistä, jaettuna muutamaan pieneen kylään. Heimojen välit vaihtelevat lämpimistä sotaisiin, riippuen heimojen välisestä historiasta. Kaupankäynti ja naimakaupat heimojen välillä ovat yleisiä, mutta yhtä yleisiä ovat ryöstöre...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 19.27 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Vuorenpeikkoheimojen historia (Ak: Uusi sivu: Vuorenpeikot rantatuivat nykyisen Ontorin itäosiin, ja lähes välittömästi samoille seuduille saapuneet ihmiset alkoivat ajaa niitä pois alueelta. Vaarallinen vaellus Kuolontuulen erämaan halki toi heidät lopulta keskelle asumatonta korpea, jossa peikot löysivät tilaa asettua aloilleen. Monia pienempiä ryhmiä jatkoi kuitenkin matkaansa eri puolille Kotivaloa, ja vuorenpeikkoja riittääkin riesaksi asti lähes kaikilla Kotivalon syrjäseudu...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 19.15 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Gerenin politiikka (Ak: Uusi sivu: Paperilla Geren on feodaalinen monarkia, mutta käytännössä lähes kaikki valta on feodaaliherroilla, hallitsijan ollessa lähinnä keulakuva. Säilyttääkseen asemansa ovat kuninkaat ja kuningattaret pikkuhiljaa tehneet feodaaliherroille niin paljon myönnytyksiä, ettei monarkilla ole juuri mitään virkaa maassa. Hallitsijan rooli on silti haluttu sen tuoman arvovallan takia. Vallanvaihdokset Gerenissä ovatkin harvemmin ainakaan täysin verettömiä, kun aateliset kä...)
  • 25. helmikuuta 2025 kello 11.28 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dinitrorin politiikka (Ak: Uusi sivu: Dinitror on feodaalinen monarkia. Maan hallinta on jaettu voimakkaiden feodaaliherrojen käsiin, mutta kuninkaan käsissä on feodaaliherra nimitykset. Hallitsijan vaihtuessa valtapeli on yleistä, kun voimakkaimmat feodaaliherrat pyrkivät parantamaan asemaansa ja kenties jopa anastamaan vallan heikolta perilliseltä. Sisällissodatkaan eivät tällöin ole harvinaisia.)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 20.45 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Wuzol-Zarin politiikka (Ak: Uusi sivu: Wuzol-Zar on feodaalinen monarkia, jota hallitsee kuningatar Marveram III. Selän takana kuningatar tunnetaan lempinimellä "Veri-Maija" hänen verenhimoisen luonteensa vuoksi. Pieninkin petollisuuden epäily aatelisten joukossa johtaa kuolemantuomioon, eikä tavallinen kansakaan ole aina suojassa kuningattaren raivolta. Maahisten sisällissota on jättänyt Wuzol-Zariin syvät arvet, joiden näkyvin ilmenemismuoto on koko yhteiskunnan halki ulottuva vainoharhaisuus. Marak-...)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 20.15 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Marak-Zarin politiikka (Ak: Uusi sivu: Marak-Zar on Feodaalinen monarkia, jota kuningas Turpok III hallitsee rautaisella otteella. Pieninkin kapinahengen hajukin murskataan julmasti ja nopeasti. Feodaaliherrat kuninkaan alaisuudessa eivät ole juuri parempia, tietäen valtansa perustuvan hallitsijan tahtoon. Kansa elää nöyränä, jatkuvana pelkona aatelisten kostoretket kuviteltuja toisinajattelijoita vastaan. Myös vakoojajahdit ovat arkipäivää, kun kokonaisia kyliä myllätään läpikotaisin Wuzol-zar|W...)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 19.12 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Kaxinin politiikka (Ak: Uusi sivu: Zar-Kaxin on monarkia, jota vuonna 4564 hallitsee Lotrak XI. Monarkian hallinto noudattaa tyypillistä kääpiöiden kaavaa, jossa monarkin apuna päätöksenteossa on 12:n kääpiön muodostaman vanhimpien neuvosto, jonka neuvoja monarkki pyrkii yleensä noudattamaan. Hallitsijan päätöksiä toteuttaa pieni hallitus, johon normaalisti kuuluu ainakin sisäministeri, valtiovarainministeri ja sotaministeri. Muita ministereitä monarkki nimittää ja erottaa tarpeen mukaan. Mi...)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 19.10 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Kazidin politiikka (Ak: Uusi sivu: Zar-Kazid on monarkia, jota vuonna 4564 hallitsee Trotar VII. Monarkian hallinto noudattaa tyypillistä kääpiöiden kaavaa, jossa monarkin apuna päätöksenteossa on 12:n kääpiön muodostaman vanhimpien neuvosto, jonka neuvoja monarkki pyrkii yleensä noudattamaan. Hallitsijan päätöksiä toteuttaa pieni hallitus, johon normaalisti kuuluu ainakin sisäministeri, valtiovarainministeri ja sotaministeri. Muita ministereitä monarkki nimittää ja erottaa tarpeen mukaan. M...)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 19.08 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Danirin politiikka (Ak: Uusi sivu: Zar-Danir on monarkia, jota vuonna 4564 hallitsee Monkas Isovasara. monarkian hallinto noudattaa tyypillistä kääpiöiden kaavaa, jossa monarkin apuna päätöksenteossa on 12:n kääpiön muodostaman vanhimpien neuvosto, jonka neuvoja monarkki pyrkii yleensä noudattamaan. Hallitsijan päätöksiä toteuttaa pieni hallitus, johon normaalisti kuuluu ainakin sisäministeri, valtiovarainministeri ja sotaministeri. Muita ministereitä monarkki nimittää ja erottaa tarpeen muk...)
  • 24. helmikuuta 2025 kello 18.41 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Kazidin historia (Ak: Uusi sivu: Zar-Danirista lähteneet uudisraivaajat asettuivat pohjoiseen, perustaen oman valtakuntansa Ylä-Farogassian ja Pikku-Kalgoorien vuoristojen väliin, Zarkasian ylängölle.)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 23.08 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Marak-Zarin historia (Ak: Uusi sivu: Maahiset rantautuivat nykyisen Dinitrorin alueelle jumalsodan jaloista. Ihmiset ja maahiset tulivat huonosti toimeen samalla maalla, joten maahiset vaelsivat itään kunnes saapuivat Zirran kukkuloiksi nimeämilleen alueelle Kalgoorien vuorten juurella. Siellä maahiset perustivat valtakunnan nimeltään Giron-Zar. Valtakunta oli suhteellisen rauhallinen vuosituhansia, kunnes perimysriita suisti maan sisäll...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 22.57 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Kärmäläismaiden politiikka (Ak: Uusi sivu: Kärmäläiset elävät löyhässä monarkiassa, jossa hallitsijan ote alaisistaan on vähintäänkin heikko. Kärmäläisklaanit ja -heimot nauttivat suuresta määrästä itsemääräämisoikeutta, ja sen lisäksi vielä jättävät herkästi ylempää tulevia käskyjä noudattamatta, jos kokevat ne epämiellyttäviksi tai hankaliksi noudattaa. Veroja kärmäläiset kuitenkin maksavat kutakuinkin ajallaan, sillä hallitsija jakaa niistä avokätisesti lahjoja klaanien johta...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 21.00 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Danirin historia (Ak: Uusi sivu: Kääpiöiden rantauduttua nykyisen Vlinderin alueelle, he matkasivat pian kohti vuoria. Ensimmäinen kääpiökuningaskunta perustettiin Zar-Kaxiniin, mutta monen kääpiön mielenkiinto kohdistui vielä pohjoisempiin oloihin. Vaellettuaan Gratrovan alueiden halki he lopulta asettuivat nykyisille sijoilleen, Taistojen laaksona myöhemmin tunnetuksi tulleen alueen pohjoispäähän. Siellä kääpiöt perustivat uuden...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 20.56 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Zar-Kaxinin historia (Ak: Uusi sivu: Nykyisen Vlinderin alueelle rantautuneet kääpiöt eivät kauaa rannikolla viihtyneet, sillä kääpiöiden veri vetää aina vuorille. Seinävuoret eivät kääpiöille kuitenkaan riittäneet, vaan heidän katseensa suuntautuivat kauemmas pohjoisessa siintäviin vuoriin. Srenain ylängöltä kääpiöt löysivät mieleisensä seudun, ja asettuivat asumaan. Melko pian osa kääpiöistä suuntasi katseensa vielä pohjoisemmaksi, ja suuria...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 18.03 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Hausninin historia (Ak: Uusi sivu: Hausnin, kuten naapurinsa Dinitror, oli ensimmäisiä alueita, jonka ihmiset asuttivat Kotivalolle saavuttuaan. Kuningaskunta levisi hitaasti itään, kun muitakaan ilmansuuntia ei ollut tarjolla: Pohjoisessa Dinitror esti leviämisen, ja etelässä Ewetakin suot ja Kuolontuulen erämaa estivät leviämisen siihen suuntaan. Ensimmäiset kontaktit vuorenpeikkojen kanssa idässä pysäytti ennenpitkää leviämisen myös siihen suuntaan, ja Hausnin...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 17.33 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dunorin historia (Ak: Uusi sivu: Dunor sai alkunsa sotilastukikohtana, jonka tehtävä oli suojata Leranotin pohjoisia meri- ja maareittejä. Tukikohta houkutteli pian ympärilleen sitä tukevaa maanviljelysta ja muita ammattiryhmiä, ja pian koko Dunorin saari oli asutettu. Ero Leranotista saavutettiin, kun maalla oli jälleen vaalit edessä. senaikainen Leranotin hallitsija, Walder III, onnistui neuvottelemaan itsenäisyyden provinssilleen vaihdossa äänestään keisarinvaleissa. Ovelana neuv...)
  • 23. helmikuuta 2025 kello 17.25 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dinitrorin historia (Ak: Uusi sivu: Ensimmäisiä ihmisten asuttamia alueita koko Kotivalon mantereella, Dinitrorissa oli melko pian jumalsodan jälkeen jo sivilisaation alkeet käynnissä, eikä kestänyt kauaakaan, ennenkuin paikalliset ihmiset perustivat ensimmäisen kuningaskunnan. Tyhjää aluetta ympärillä riitti, eikä Dinitrorilla ollut ongelmaa kasvaa suureksi. Kasvun pysäytti lopulta syvemmälle sisämaahan asettuneiden maahisten ja puolituisten asuinalueet ja pohjoisessa leranotin va...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 15.46 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Nisian historia (Ak: Uusi sivu: Ihmiset saapuivat Nisiaan jumalsodan pakolaisten ensimmäisessä aallossa. Eristyksissä muista valtakunnista, Nisian kulttuuri kehittyi hyvin eri suuntaan kuin Kotivalon mantereen puolella. Viileät välit Su-Liuniin, kun yhteydenpitoa alkoi syntyä, hidastivat kulttuurillista vaikutusta myös siltä suunnalta.)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 15.12 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Teokratian historia (Ak: Uusi sivu: Väkipeikot rantautuivat nykyisille sijoilleen jumalsodan jaloista. Kovin kauas he eivät ehtineet levittäytyä, ennenkuin ensimmäiset uskonsodat alkoivat. Väkipeikoilla oli tärkeä rooli ihmisten itäänpäin suuntautuvan muuttoliikkeen estämisessä. Vain Kotivalon pohjoista rannikkoa pitkin pääsi pieniä määriä ihmisiä asettumaan nykyisen Gerenin ja Mernovian alueille, ennenkuin ihmisten purjehdustaidot kasvoivat riittävän hyviksi välttämään...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 15.08 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Teokratian politiikka (Ak: Uusi sivu: Tuskin olivat väkipeikot ehtineet asettua aloilleen Kotivalolla, kun ensimmäiset uskonnolliset erimielisyydet alkoivat. Yksinkertaisista teologisista erimielisyyksistä kasvoi pian kokonainen skismojen viidakko, eivätkä väkipeikot ole ikinä onnistuneet erimielisyyksiään ratkaisemaan. Väkipeikkojen teokratioissa erillisiä ruhtinaskuntia hallitsevat papit, paladiinit tai itseään puolijumaliksi väittävät henkilöt. Ruhtinaskunnat sotivat keskenään mitä pienimm...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 13.48 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Kärmäläismaiden historia (Ak: Uusi sivu: Kärmäläisten historia on ollut kovaa, ja se on kovettanut kärmäläiset itsensä. Ensin ihmiset ajoivat heidät pois nykyisen Vlinderin alueelta, sitten peikkolaiset ajoivat heidät yhä pohjoisemmaksi, ja lopulta kääpiöt työnsivät heidät epätoivoiseen vaellukseen halki Khidrinin viidakoiden. Vihdoin, viidakon ja vuoriston välissä, kärmäläiset löysivät tilaa asettua asumaan. Vain etelän peikot silloin tällöin aiheuttavat kärmäläi...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 13.42 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Puolituisläänitysten politiikka (Ak: Uusi sivu: Puolituisläänitykset koostuvat itsenäisistä heimoista ja suvuista, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä ja käyvät vilkasta kauppaa keskenään. Yhtenäistä hallintoa alueella ei ole, mutta heimojen ja sukujen vanhimmista koostuva neuvosto kokoontuu satunnaisesti ratkomaan yhteisöjen välisiä ongelmia ja sopimaan yhteisistä puolustusasioista Pintuvarissa, alueen epävirallisessa pääkaupungissa. Heimot ja suvut liittyvät usein yhteen ulkoisia uhkia...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 13.34 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Lentovar (Ak: Uusi sivu: Dennelin pääkaupunki, Lentovarin asukasluku on lähes 20 000.)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 13.33 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Puolituisläänitysten historia (Ak: Uusi sivu: Puolituisten saavuttua Kotivalolle jumalsodan jaloista he siirtyivät pian ihmisten mailta syvemmälle sisämaahan, Dennelin kukkuloille ja idemmäs aina vähä-Kalgoorien juurille asti. Pitkään yhtenä monarkiana pysynyt alue jakautui ennenpitkää kahtia, koska alueen itäosia oli alueen vaikeakulkuisuuden takia vaikea hallita aina Lentovarista asti. Jako oli rauhanomainen puolituisten rauhaarakastavan...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 11.21 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dennelin historia (Ak: Uusi sivu: Puolituiset saapuivat Kotivalolle suunnilleen nykyisen Hausninin tienoille. Yhteiselo ihmisten kanssa rannikolla ei kuitenkaan puolituisille maistunut, joten he matkasivat sisämaahan, kunnes saapuivat Dennelin kukkuloille, joilla tunsivat olonsa kotoisiksi. Sieltä puolituiset levittäytyivät paitsi nykyisen Dennelin monarkian alueelle, myös nykyisten puolituisläänitysten alueelle. Puolituiset muodostivatkin alunperin yhtenäisen kuningaskunnan, kunnes ha...)
  • 22. helmikuuta 2025 kello 10.19 Np keskustelu muokkaukset loi sivun Keskustelu:Lanito (Ak: Uusi sivu: Soissahan nimenomaan odottaisi olevan [https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4rvimalmi#Suomalmi suomalmia]... ~~~~)
  • 21. helmikuuta 2025 kello 20.50 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Narien-Gustalin historia (Ak: Uusi sivu: Narien-Gustal asutettiin suhteellisen myöhäisessä vaiheessa Kotivalon asutusta. Mantereen lounais- ja länsirannikoille rantautuneet ihmiset eivät pitkään päässeet levittäytymään idän tyhjille maille, kiitos väkipeikkojen teokratioiden, jotka tehokkaasti estivät ihmisten levittäytymisen itään. Vasta noin 3000 vuotta jumalsodan jälkeen ensimmäiset ihmiset saapuivat Narien-Gustalin alueelle. Alunperin kaksi erillistä monarkiaa,...)
  • 20. helmikuuta 2025 kello 21.31 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Leranotin politiikka (Ak: Uusi sivu: Leranot on periaatteessa keisarikunta, mutta todellinen valta valtakunnassa kuuluu vaaliruhtinaille. Päästäkseen valtaan ja pysyäkseen vallassa monarkki joutuu antamaan ruhtinaille monenlaisia myönnytyksiä, joka syö hallitsijan valtaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Keisari onkin lähes pelkkä keulakuva, jonka takana ruhtinaat juonittelevat päästäkseen vuorollaan valtaan. Keisari hallitsee kunnes hän kuolee, tai kunnes 2/3 vaaliruhtinaista äänestää hänen syrjäy...)
  • 20. helmikuuta 2025 kello 20.37 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Dennelin politiikka (Ak: Uusi sivu: Dennel on monarkia, jonka johdossa tällä hetkellä on kuningatar Moera II. Hallitsijalla on alaisuudessaan hallitus, joka muodostuu hänen tarpeen mukaan nimittämistään ministereistä. Alempana hallintoportaana jokaisella läänityksellä on sheriffi, joka hallinnoi läänityksensä päivittäisiä asioita. Vaikka monarkin valta ainakin periaatteessa on absoluuttinen, hän harvemmin puuttuu valtakunnan asioihin, toimien enemmän keulakuvana hallinnolle kuin sen johtajana.)
  • 20. helmikuuta 2025 kello 19.55 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Tiedosto:Kalasatama majakka.jpg
  • 20. helmikuuta 2025 kello 19.55 GNiko keskustelu muokkaukset tallensi tiedoston Tiedosto:Kalasatama majakka.jpg
  • 20. helmikuuta 2025 kello 19.24 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Nuordmirin politiikka (Ak: Uusi sivu: Nuordmirin luolapeikot elävät klaaneissa, joita johtavat lähes poikkeuksetta fyysisesti vahvimmat peikot. Päälliköt antavat kuitenkin paljon painoarvoa shamaaneille, joiden vanhimmat neuvovat ja auttavat johtajia klaanien asioiden hoidossa. Monilla klaanipäälliköillä on myös pieni joukko uskottuja luutnantteja, joille he delegoivat klaanin päivittäistä johtamista. Klaanit ovat usein konfliktissa keskenään. Nämä konfliktit vaihtelevat yksinkertaisista karjav...)
  • 19. helmikuuta 2025 kello 15.03 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Laniton politiikka (Ak: Uusi sivu: Laniton goljateilla ei ole minkäänlaista yhtenäistä hallitusta, vaan korkein valta on jokaisen perheyhteisön vanhimmalla jäsenellä. Perheen sisällä vallitsee tyypillisesti hyvin selkeä, ikään perustuva hierarkia. Kahden ryhmän kohdatessa käydään normaalisti kauppaa, ja joskus tehdään myös naimakauppoja. Väkivaltaisuudet perheryhmien välillä ovat harvinaisia, mutteivät ennenkuulumattomia.)
  • 19. helmikuuta 2025 kello 14.57 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Laniton historia (Ak: Uusi sivu: Laniton seudun goljatit vaelsivat tarkoituksella kauas pohjoiseen, pois muiden kansojen läheltä, saadakseen elää omassa rauhassaan. Laniton soilta he löysivät itselleen sopivat olosuhteet, jotka muistuttivat heitä alkuperäisen kotiseurunsa oloista.)
  • 18. helmikuuta 2025 kello 21.01 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Tiranin politiikka (Ak: Uusi sivu: Tirani on suora demokratia, jossa jokaisella täysi-ikäisellä kansalaisella on ääni- ja puheoikeus. Teoriassa siis koko aikuisväestö voisi osallistua päätöksentekoon, mutta käytännössä vain murto-osaa kansasta kiinnostaa politiikka. Jokaisella kylälläkin on pieni amfiteatteri, johon kansalaiset kerääntyvät puhumaan politiikkaa ja väittelemään, ja näiden koko kasvaa asutuksen koon myötä. Pienessä kylässä amfiteatteri saattaa olla vain sopivanmuotoine...)
  • 18. helmikuuta 2025 kello 20.11 GNiko keskustelu muokkaukset loi sivun Marnonin historia (Ak: Uusi sivu: Marnon asutettiin kohtalaisen myöhään Kotivalon historiassa. Kotivalon lounaisosiin saapuneet ihmiset jäivät niille sijoilleen, ja väkipeikot estivät tehokkaasti leviämisen idemmäksi ennenkuin merenkulku kehittyi niin pitkälle, että väkipeikot saatettiin yksinkertaisesti kiertää. Pienestä Vlinderin siirtokunnasta Marnon kasvoi nopeasti itsenäiseksi kuningaskunnaksi, josta pian kasvoi merimahti vailla vertaa.)
(uusimmat | vanhimmat) Näytä [20 | 50 | 100 | 250 | 500] kerralla. |